Kasvatus

Lohtajan Ravitalli jatkaa BWT-hevosten kasvattamista, satsaten voimakkaasti laadukkaisiin siitostammoihin ja huippuoreihin. Orivalintoihin paneudutaan huolella ja tavoitteena on pitkällä tähtäimellä olla kasvatustilaston ykkönen.

BWT Magic – the 1 and only

Vuonna Lohtajalla 1996 syntyi orivarsa, joka osoittautui aivan poikkeukselliseksi ravuriksi. Pitkän linjan hevosmies Matti Salmi valitsi BWT Magicin itselleen – ja teki hevosensa kanssa uran, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Kolmivuotiaana BWT Magic voitti 16 startistaan 12 ja oli kolmesti toinen. Voitot tulivat 3-vuotiaiden EM:stä, Jokimaan Hambosta, Tornio Racingista, Oulu Expressistä ja Erkki Rajakosken Muistoajosta. Ja kuuluisin kakkonen Kriteriumista Inspiration Riden jälkeen. Sitten BWT Magic teki nelivuotiskauden, jolle ei ole vertaista Suomen raviurheilussa. Se otti uskomattoman "Triple Crownin" voittaen Kymi Grand Prixin, St.Michelin ja Derbyn. Tukholmassa se valloitti Solvalla Grand Prixin. Kauden 18 startista 17 päättyi voittoon ja yksi toiseen sijaan. Viisivuotiaalle BWT Magicille suunta oli selvä: Solvallan Elitloppet. Se voitti Finlandia-Ajon ja Killerin Eliitin, ja sijoittui loistokkaasti toiseksi Elitloppet karsinnassa edellään vain mahdoton Varenne. Mutta finaalissa taistelu maailman parhaita sprinttereitä vastaan päättyi vakavaan loukkaantumiseen, josta ori ei enää noussut omalle tasolleen. Lohtajan Ravitalli astutti pääosan siitostammoistaan Magicilla vuonna 2011 ja vuonna 2012 syntyneessä A-ikäluokassa onkin 5 lahjakasta Magicin jälkeläistä. Uskomme että tämä ikäluokka nostaa BWT Magicin maineen myös isäorina sille kuuluvalle tasolle. BWT Warrior (14,4ake/344.200 SEK) olisi sen jo ilman ikävää loukkaantumista tehnyt. Mupella ei ole kuin 69 jälkeläistä ja nekin pääosin heikoista tammoista.

Muita BWT:n kasvattamia 90-luvun menestyshevosia olivat Derbyvoittaja BWT Aeroplanen (Lancon - Mia Count) lisäksi Tammavaltikan voittanut BWT Princess (Ideal Du Gazeau - Kenwood Tiara), Kasvattajakruunujen sankarit BWT Teacher (NY Yankee - Chantel Hanover), BWT Ace ( Glenn Kosmos - Laurinda Hanover), BWT Whistler (Lancon - Smooth Crown) ja BWT Rambler (Nevele Fever - Hallview Rhytmh), Villinmiehen tammakilvan voittanut BWT Vampyre (Glenn Kosmos - Lucia) ja Espoon Palkinnon voittajatar BWT Suffle (Slybowl Hanover - Jade Crown). Menestyneimpiä BWT kasvatteja 2000-luvulla olivat BWT Trapez, BWT Enemy, BWT Warrior, BWT Easy, BWT Envy, BWT Satelite, BWT Dynamite ja BWT Driver.

Menestyneimpiä BWT kasvatteja 2010-luvulla ovat olleet BWT High Voltage, BWT Hard As A Rock, BWT Engaged, BWT Hellion, BWT Firefox, BWT Typhoon, BWT Juggler ja viimeisimpänä BWT Firealarm, BWT Fuoco ja BWT Fiera. Seuraavat nimet kannattaa lisäksi pistää korvan taakse BWT Rock And Roll, BWT Conquero, BWT Heart Attack, BWT Adventure, BWT Are You Ready, BWT Admiral, BWT Angryman ja BWT Alarm.

BWT hevosten ansaitsemat kasvattajapalkinnot ovat nousseet selvästi viimeisten vuosien ajan ja vuonna 2013 ne olivat 26.881€, kasvua edellisvuoteen hulppeat 53%.