2012 syntyneet (A-ikäluokka)

BWT Acrobat tamma (Ever to Excel - BWT Trapez)
Näppärän näköinen varsa, joka syntyi 7.5 keskiyöllä. Emä on noussut jo otsikoihin BWT Jugglerin (Bob Heyden) ansiosta. Isä Ever to Excel on jättänyt monta kovaa kilpatammaa ja luonnetta tuntuu tälläkin olevan ihan sopivasti, kunhan se purkautuu oikealla tavalla esiin sitten ovaalilla. Markku Nieminen piti tammaa juoksijana ja povasi sille menestystä. Tamma on Lohtajalla perustreenissä ja sen omistaa Suvelan talli.

BWT Admin tamma (BWT Magic - Queen of Hearts)
Viimeinen varsa BWT:lle hyvin palvenneelta vanhalta tammalta, joka vaihtoi omistajaa varsomisen jälkeen. Tammavarsa syntyi Vihdissä 14. huhtikuuta. Varsa siirtyi myös emän nykyisen omistajan omistukseen tammikuussa 2013.

BWT Admiral ori (BWT Magic - BWT Dynamite)
Vappuaattona varsoi aikansa ikäluokkatamma BWT Dynamite. Jälleen tulla tupsahti komea orivarsa, jonka isä on BWT:n oma tähti Muppe. Orivarsan ensimmäinen vuosi sujui hyvin Lohtajan tallilla sekä Pekka Keron pihatossa muiden kavereiden kanssa. Markku Nieminen valitsi testiajojen perusteella tämän, todella upearaamisen orin, Aleksi Valavuoren perustamalle uudelle kimpalle. "Admiraali" saa perusoppinsa Lohtajalla ja siirtyy huhtikuun alussa Niemisen valmennukseen.

BWT Adversary tamma (Express It - BWT Eleanor)

BWT:n kantamma BWT Eleanorin viimeinen varsa ja onneksi tamma, syntyi 17.4. Oli jo vuotta aiemmin päätetty, että Ellu pääsee tämän varsan jälkeen vihreimmille laitumille. Tosi komean varsan Mupen täyssisko Ellu sai aikaiseksi. Paljon varsoja nähneet, kuten esim. Pekka Korpi pysähtyi laitumella tämän kohdalle ja kysyi: Kenestä tuo komeus on! Markku Niemisen testatessa BWT-varsat joulukuun alussa sai nyt 163 cm tamma seuraavan arvion "Juuri tällainen pitää kilpahevosen olla. On kokoa ja näköä, mutta ei ole kömpelö, vaan juoksee hienolla tyylillä" Tamman omistaa Raviliigan haastava Challenger Stable. Tulemme seuraaman tamman kilpailu-uraa tiiviisti ja vertaamaan sitä Raviliigan suojatteihin.

Hyvä pitää olla sen raviradan varsan, joka tämän päihittää.


BWT Alarm ori (BWT Magic - BWT Foxeylady)
Huhtikuun 9. päivä Sanni-koiran synttärien kunniaksi Foxy varsoi komean mustan orivarsan, josta tulee vähän emänemän Kinkun komistus Worri mieleen. Varsa vietti kesän Lohtajan laitumella emän kanssa, josta se siirtyi kavereiden kanssa Pekka Keron pihattoon. Kesän se sai vielä kirmailla laitumella, mutta 1.9 alkoi valmistautuminen kilpailu-uraa varten. Alarm, kuten lähes koko A-ikäluokka saa perusoppinsa Lohtajalla, Peppen valmennuksessa, maaliskuun loppuun asti. Lahjakas ori on Lohtajan Ravitallin omistuksessa.

BWT Anarchy ori (BWT Magic - Corrs)
Komea Mupen poika jäi viimeiseksi BWT varsaksi sen emästä Corrs, joka myytiin kesällä 2011 varsan kera. Varsa palasi Lohtajan Ravitallin omistukseen kesällä 2013 ja treenaa nyt muiden A-varsojen kanssa Peppen valvovan silmän alla. Kovatahtoinen ori-poika, joka todennäköisesti ruunataan samoin kuin tehtiin sen isovelipuolelle, hyvin menestyvälle BWT Fuocolle

BWT Angryman ori (Crazed - More Candy)
USA tuonnin More Candyn ensimmäinen varsa Suomessa. Sen varsa Leonardo da Lindy on mennyt USA: ssa mukavasti amatöörivalmennuksessa, 12,5a/3v. ja 77.937 dollaria. Angry syntyi kesän kunniaksi toukokuun viimeinen päivä. Musta ori on kasvanut yli 8 senttiä syksyn aikana ja on nyt jo 153 cm, eli ihan hyvän kokoinen kilpahevonen siitä tulee. "Täysi ravuri, josta tulee kilpahevonen", kommentoi Markku Nieminen testiajon jälkeen. Peppen mukaan sillä on tahtoa enemmän kuin muilla yhteensä. Orin omistaa kimppa Angryman Stable, jossa osakkaana mm Aleksi Valavuori.

BWT April tamma (BWT Magic - BWT Gabriella)
Aprillipäivän varsa ja ensimmäinen BWT varsa Lohtajalla 2012. Aprilin sisko BWT Racy (Bob Heyden) on menestynyt hyvin ja myös BWT Royal (Dream Vacation) on aloittanut uransa. Jos tammaa sanoo tosi hienoksi, niin se ei ole mitään aprillipilaa! Tamman omistaa Heikki Huhtamäki.

BWT Are You Ready tamma (Express It - BWT Hellsbells)
Komean sisarusparven helmikö? Kyllä jos tammaa katsoo ja tietää sen isän Express Itin olevan periyttäjänä yksi maamme parhaista. Nyt joutuu Itti näyttämään luokkansa, koska Lelu on jättänyt Hellusta kovan tammatrion: BWT Dynamite, BWT High Voltage ja BWT Hard As a Rock. Tammavarsa herätti heti niin paljon kiinnostusta, että se myytiin kimpalle Are You Ready Stable. Tamma on perusvalmennuksessa muiden A-varsojen kanssa Lohtajalla ja menee kyllä suvun edellyttämällä tavalla.