2009 syntyneet

BWT Babyblue tamma (Supertoy - Friendly Favor)

BWT Babyblue edustaa hyvin menestynyttä sisarusparvea. Sen emä Friendly Facen tyrär Friendly Favor on jättänyt kilparadoille mm. Turpentinen (20.500€ ja 11 voittoa) ja ihan huipulla kilpailevan Kiikku's Lordin (12,2a/127.670€). BWT Babyblue kuului kimpalle ja se sai alkeisoppinsa Lohtajalla. Juha Koskela ajoi sillä opetuslähdön syyskuussa 2011. Sen jälkeen tamma siirtyi Pekka Korvelle, josta tamma teki ihan mukavan alun 3-vuotiskaudelle, ennen kuin se siirtyi kaupan kautta omistajavalmentaja Pekka Rantaperelle. Myös sieltä käsin tamma teki mukavia juoksuja ennen taukoa. 3-vuotiskauden numerot olivat 15,9ake/5.340€.

4-vuotiskautta leimasi melko vähäiset statit (9kpl). Tamman voittosumma 3:n voiton avittamana nousi kuitenkiin tasan 10.000 euroon. Vähäiset kilpailut selittyvät pienestä, mutta aikaa vienneestä jalkahaaverista elokuussa. Nyt Babyblue on taas täydessä valmennuksessa.


BWT Boobs tamma (Supertoy-Beebeeshe)

Toukokuussa varsoi kantatamma Godis B:n ensimmäinen varsa Beebeeshe tammavarsan joka sai nimekseen BWT Boobs.Varsa on Päivi Halosen ja BlueWhite Trottersin yhteisesti kasvattama. Nykyisin Ari-Pekka Pakkasen valmennuksessa olevan tamman omistaa Team Beyond Boobs. Varsa selvitti loppuvuodesta 2011 sekä opetus-, että koelähdön. 2012 se kävi koittamassa kilpailuissa muutaman kerran, mutta ei ollut vielä oikein valmis koitoksiin. 4-vuotiskausi sujui Lelun tyttäreltä jo paremmin ja voittoja on tullut kolme kappaletta sekä ennätys kohentunut aikaan 16,6ake.


BWT Burnley tamma (Supertoy - Chelsea Hip)

BWT Burnley on viimeinen BWT-varsa sen emästä. Tammavarsa siirtyi kesällä 2010 uudelle omistajoporukalle Kaustiselle, jossa Susanna Klemola valmentaa sitä. Burnley suoritti opetuslähdön vuonna 2011. 3-vuotiaana se kävi koittamassa kavioittensa kantavuutta kilpailuissa, mutta ei ollut vielä valmis isompiin tekoihin. Ei tamman meno vielä huimasti parantunut vuonna 2013. Yhdeksän stattia toi kuitekin yhden voiton ja kaksi muuta totosijaa ja ennätyksen 18,8ake. Voittosumma on vielä vaatimaton 530 euroa.


BWT Engaged ori (Bob Heyden - Gift Of Love)

Isän, edesmenneen Bobin, leima näkyy hyvin "kihlajaispojassa". Kooltaan melko pieni ori oli elämänsä kaksi ensimmäistä vuotta Lohtajalla Juha Koskelan valmennuksessa. BWT Engaged suoritti opetuslähdön marraskuussa 2011 ja koelähdön keväällä 2012 Kaustisella. Sieltä ori siirtyi Turkuun Harri Koivuselle ja teki jo oikein lupaavan kolmivuotiskauden (16,1a/2.600€) yksi voitto ja kaksi kakkossijaa, sekä finaalipaikka Uudenmaan Upein kilpailussa. Enska nousi komeasti parrasvaloihin vuonna 2013. Derbykarsinnan voitto ja finaalin 6:s, Kasvattajakruunun finaalin kolmonen ajalla 14,0ake. Kauden statistiikka on komea 18 st. (4-5-3) ja voittosumma koheni 2013 aikana 29.750 euroon. Enska on Bobin viiden varsan ikäluokan parhaiten menestynyt ja sen omistaa Rike Team.


BWT Gamble tamma (Shanachie - All My Pleasure)

All My Pleasure oli BWT:llä vuokrattuna. Sen tuloksena tuli yksi BWT-kasvatti BWT Gamble. Tamma siirtyi jo syksyllä 2010 nykyisille omistajille Heidi Rantaselle ja Reijo Alamaalle, joka valmentaa tammaa. Gamble ehti kilpailemaan varhain 2-vuotiaana, mennen ihan ok. Tamma jatkoi 3-vuotiaana kohtuu menestyksellä, joskin ailahteli jonkun verran. Neljävuotiaana tamma kilpaili ahkerasti vaihtelevalla menestyksellä. 14 stattia toi yhden voiton ja rahaa kertyi 3.430 euroa, joten nyt on tammalla tiliä 7.720€.


BWT Hazel tamma (Bob Heyden - Andrea Kemp)

2.4.2009 syntyi Bob Heydenin ensimmäinen varsa. Hieno tammavarsa Andrea Kempistä, josta aiemmin mm. BWT Reaction. Hazel myytiin kimpalle, jonka nimeksi tuli sattuvasti Team Bobis First. Tamma on Lohtajan ravikoulun tuote ja se suoritti, niin opparin kuin koelähdön Juha Koskelan valmennuksesta käsin. 2011 loppuvuonna tamma siirtyi Pekka Korven valmennnukseen. Tamman aloitus Pekalla oli vähän nihkeä ja se otettiin loppuvuodesta 2012 Sammolle Lohtajalle. Täältä se teki hyvää jälkeä (2-1-1 ja 1.950€) ja odotukset vuodelle 2013 olivat korkealla. Vaikka Hazel esittikin 4-vuotiaana pari upeaa esitystä, joista paras selvästi Kyvyt-Esiin divisioonan karsintavoitto ajalla 14,0aly, niin sen kausi kokonaisuudessaan oli pieni pettymys. 16 kilpailua toi rahaa kuitenkin 8.780€. Tamman omistavat nykyään Lohtajan Ravitalli sekä Suvelan Talli ja Bobin tytär on Dimitri Hedmanin valmennuksessa.


BWT Heartbeat tamma (BWT Magic - Queen Of Hearts)

Periyttäjätamma "Kinkun" komea tammavarsa, joka on täyssisko Ruotsissa raviratoja hurmanneelle BWT Warriorille. Myös puoliveli BWT Theone menestyi hyvin Ruotsissa voittaen kaksi V75-Finaalia. Heartbeat oli vähän myöhäinen, eikä sillä ajettu 2011 opetuslähtöä. Se siirtyi keväällä 2011 Lohtajalta Marko Inkiselle ja on tätä nykyä vuokrattuna Veera Niemiselle. Kilpaili jo 3-vuotiaana muutaman kerran, mutta pilasi juoksunsa laukkoihin. Aika takkuista oli myös vuosi 2013. Tosin syksyn myötä alkoi vähän näkyä valoa tunnelin päässä ja Veeran valmentama tamma otti jo kaksi voittoa sekä ennätys koheni numeroihin 17,0ake.


BWT High Voltage tamma (Supertoy - BWT Hellsbells)

Tamma kovan sisarusparven jatkoa. Täyssisko BWT Dynamite oli ikäluokkatamma (13,8a/ 65.550€). BWT High Voltage kantaa lempinimeä Vompatti ja se on ollut BWT:n suuri ilonaihe 2012 ja 2013, tuoden monia ilon hetkiä monimääräiselle omistajaporukalleen Suomen Ravitallille. Vaikka Vompatti meni kolme vuotiaana laukan jälkeen 12,9a ja tuli toiseksi esim. Tammakriteriumissa, olisi se voinut pienellä tuurilla voittaa vielä paljon enemmän, kuin sen nykyinen voittosumma osoittaa. Kausi 2012 oli raskas ja se näkyi vielä 4-vuotiskauden alussa. Vompatin hyvä loppikiri teki siitä kuitenkin jo emänsä BWT Hellsbellsin rahakkaimman jälkeläisen voittosumman noustessa 72.875 euroon. Menestys rakentui ennen kaikkea Villimiehen Tammakilpailun komean karsintavoiton jälkeen finaalissa saavutettuun toiseen sijaan. Myös Kasvattajakruunussa tamma nappasi yhden karsintakilpailuvoiton ja oli rahakkaassa finaalissa kolmas. Nyt Vompatti on Lohtajalla latautumassa kevään kahteen tärkeään koitokseen Derbyn ja Kasvattajakruunun viisivuotiskoitoksiin.


BWT Force ruuna (Supertoy - Corrs)

Paimensunnuntaina syntynyt Corrsiin ja Supertoyn poika. Emä on jättänyt Ruotsiin tamman Cashmere, joka jo 2.vuotiaana voitti liki 100.000kruunua, sekä nyt ajankohtaiset BWT Fuocon ja BWT Fieran. Suomessa sen ensimmäinen varsa oli todella lahjakas Naglon tytär BWT Irresistible. Forcesta ei kuitenkaan tullut kilpahevosta ja se siirtyi ensiksi ratsukäyttöön ja vuonna 2013 vihreämmille laitumille.


BWT Impulse tamma (Supertoy-Woodhill's Elvirah)

Nimensä BWT Impulse on saannut Elitloppet voittajan 2008 Exploit Cafin suvun innoittamana. Friendly Facen tytär Woodhill's Elvirah on emälinjaltaan vahva. Tamma siirtyi Antti Serkamon Flying Finns Stablen omistukseen Ypäjän Huutokaupassa. Impulse kävi radalla jo 2-vuotiaana, suorittaen opetus- ja koelähdön. Kolmevuotiaana se aloitti varhain ja laukkaili. Pian Serkamo myi hevosen eteenpäin. Sen omistavat nykyisin Vesa ja Terhi Hokkanen Hyvinkäältä.

Tamma aloitti kautensa 2013 vasta syksyllä Outi Kiviniityn valmennuksesta käsin. Se on mennyt koko ajan eteenpäin, tosin voittotili on vielä avaamatta. 7 kilpailua on tuonut volttiajan 18,5/2120m ja euroja on vuoden lopussa 590 kappaletta. Odotamme tulevaisuutta mielenkiinnolla.


BWT Jive tamma (Supertoy-Woodhill's Elvirah)

Emä Dance To Remember oli vuokrattuna BWT:lle. Se on jättänyt Ruotsiin melko napakan tamman Doyoywanttodance, 13,5a/300000 kr. Suomessa on kaksi varsaa Classic Photosta ennen Jiveä. Jivessä oli varsana hyvä leima ja se tuli radoille jo varhain 2-vuotiaana. Sen taustalla on sama valmentaja ja omistaja kuin BWT Gamblella. Kolmivuotiskausi oli hyvin ailahteleva, mutta mutta ehti se napata yhden voitonkin. Vuonna 2013 21 kilpailua toi kaksi voittoa ja euroja kertyi voittosummaan 2.460 kappaletta.


BWT Juggler tamma (Bob Heyden - BWT Trapez)

Ikäluokan missi BWT Trapezin tytär Juggler on oiva esimerkki siitä, mikä menetys meille oli Bob Heydenin varhainen lähteminen vihreimille laitumille. On todella hienoa, että tamma tekee isälleen kunniaa kilpailemalla hyvällä menestyksellä. BWT Juggler kilpailee Suomen Ravitalli Oy:n väreissä. Yhtiö omistaa tammasta osan ja on vuokrannut sen kilpailuoikeuden loput omistavalta kimpalta, Team Jugglerilta. Tamma menestyi Ruotsissa jo 2-vuotiaana. Sen valmennus on Pekka Korven osaavissa käsissä.Kolmivuotiskausi olisi voinut olla parempi, mutta tamma sairastui Ruotsissa keväällä ja ei ole sen jälkeen noussut tasolleen, kun muutaman kerran. Sen luokan osoitti voitto Kruunun alkuerässä tulisen lopetuksen jälkeen, jolloin se ohitti puhtaasti tulevan Kriterium sankarin Bosses Lilyn. Jugen kausi 2013 oli pieni pettymys. Tiliä tuli kuitenkin liki 11.000 euroa ja uusi ennätys 13,9aly. Ainoan voittonsa Jugu nappasi joulukuussa Solvallassa, joten toivotaan huippuvireen löytyvän vuonna 2014


BWT Mirage ruuna (Supertoy - BWT Dreamaway)

BWT Mirage, jäi emänsä viimeiseksi BWT-kasvatiksi. Sen emän ensimmäinen varsa menehtyi ja vuotta vanhempi täysveli BWT Luxor on jo esiintynyt kaviourilla saavuttaen muutamia totosijoja Bodenissa. BWT Mirage myytiin Ypäjän Huutokaupassa Ritva ja Rauno Miettiselle. Mirage teki ihan asiallisen ensikauden kaviourilla vuonna 2013. 14 kilpailua toi 4 voittoa ja ruunan tavaramerkki oli rivakka loppusuora. Ensikaudellaan Mirage saavutti numerot 4.730€ ja ennätys 16,7 auton takaa täydellä matkalla.


BWT Racy tamma (Bob Heyden - BWT Gabriella)

Huhtikuussa varsoi Irish Kempin lahjakas tytär BWT Gabriella esikoisvarsansa. Tamma sai omistajiltaan Ryssyn veljeksiltä kasteessa nimekseen BWT Racy. Tamma vietti Lohtajalla aikansa aina kevääseen 2011 asti, jolloin se ravikoulun läpaisseenä siirtyi Hannu Hietasen valmennukseen. Tamma kasvoi kovasti, mutta silti se ehti suorittaa niin opetus- kuin koelähdön vuonna 2011. Kova kasvu vaikeutti vielä 3-vuotiskauden aloittamista, mutta, kun loppuvuotta lähestyttiin, niin Racy nappasi Vermosta makean voiton, millä se varmisti, että isänsä Bob Heyden vainaan kaikki syntyneet 3-vuotiaat (5kpl) ovat voittaneet. Racy vaihtoi 2013 omistajaa ja uuden valmentajan myötä menestys koheni jonkun verran. Nuorten Sarjan voitto ja ennätyksen paraneminen numeroihin 14,4ake olivat 7.750 euroa tuoneen kauden kohokohtia. Samalla kun se saavutti haamumailin, niin se teki edesmenneelle isälleen Bob Heydenille jälleen kunniaa: Kaikki (5) vuonna 2009 syntyneet ovat saavuttaneet haamumailiajan!!


BWT Sandstorm ori (BWT Magic - Khamsin)

Mupen tytär, jonka emä Khamsin on sisko Ruotsin raviratojen "suurelle" Maharajahille. Hiekkamyrskyn sisko emänsä esikoinen BWT Shamal (14,5a / 162.150dkr) menestyi Ruotsissa hyvin ja tamma myytiin Tanskaan. Sandstorm ei ole Shamalin tavoin kovin aikainen, mutta silti se juoksi Juha Koskelan ajamana opetuslähdön heinäkuussa 2011. Ori siirtyi syksyllä etelään ja oli Marko Inkisen valmennuksessa Vihdin Haimoossa. Sieltä käsin alkoi oriin kilpaura, mutta pikkuvaivat ja myöhäisyys laittoivat omistajatahon siirtämään sen Lohtajalle, josta se melko pian siirtyi vielä pohjoisemmaksi ja aloittaa kilpailemisen uudestaan Bodenissa 30.12,2012 Marjut Eeron valmenuksesta käsin. Santtu kilpaili koko vuoden 2013 lapista käsin. 14 kilpailua toi kolme toto sijaa, mutta ei yhtään voittoa ja euroja kertyi 1.457. Joulukuussa ori siirtyi Lohtajalle Peppe Pistonen valmennukseen. Sillä löydettiin vaivaa etuvuohisesta ja uskomme että siinä on vielä paljon hevosta kunhan vaiva saadaan hoidettua.


BWT Sonny Boy ruuna (Shanachie - Cher U.S.)

Emä Cher U.S. oli vuokrattuna BWT:lle. Sonny Boy on sen ensimmäinen BWT-kasvatti. Ruunan omistaa Pentti Pietilä. Ruuna ehti kilpailla jo 2-vuotiaana, mutta laukkailu pilasi lahjallaan hevosen lähdöt. Kolme vuotiaana oli tahti sitten petrannut kovasti ja pääasiallisesti Jarkko Ristimäen osaavista käsin ruuna menestyi melko hyvin, tiliä yli 7te ja ennätys 15ake. Vuosi 2013 oli pettymys. Ahkera kilpaileminen (19kpl) toi tiliä lisää 4.742 euroa. Sonny Boy kilpailee vuoden päättyessä Ari-Pekka Pakkasen valmennuksesta käsin hänen Ruotsin yksikössään.