The Hambletonian -kolmonen Harper Blue Chip Suomeen

Hagalund Trotters Oy on ostanut Harper Blue Chipin. BWT Siittolaan Lohtajalle sijoitettava The Hambletonian -kolmonen saapuu Suomeen kuun vaihteessa. Ori näytetään Ypäjän orinäyttelyssä 15.2.

”Olemme pitkään etsineet sopivaa siitosoritta, koska pitkäjänteistä työtä on vaikea tehdä vain muiden omistamien oriiden kanssa. Esa Lahtinen on ollut arvokkaana apuna etsinnässä ja hänen kauttaan tuli oriista tietoa syyskuussa. Neuvottelut sujuivat ripeästi ja olemme todella innoissamme Harperista”, kertoo BWT Siittolan ja Hagalund Trotters Oy:n edustaja Mika Sohlberg.

Harper Blue Chipin ennätys on 09,4a ja voittosumma 882 951 dollaria, ja se onkin kilpailunäytöiltään yksi parhaista Suomeen tuoduista oriista. Se oli kaksi- ja kolmevuotiaana ikäluokkansa ehdotonta eliittiä Amerikassa – Kanadan paras ja myös yksi USA:n kovimmista yhdessä kaikkien aikojen ikäluokista, jossa vastassa olivat mm. Father Patrick, Trixton ja Nuncio.

Harper Blue Chip loisti heti kaksivuotiaana voittaen puolet kahdeksasta startistaan ja ansaiten lähes 200 000 dollaria. Voitoista merkittävin oli Champlain Stakesin ykkössija, ja kautensa Harper Blue Chio päätti voittoon Ontario Sire Stakes Gold –karsinnassa kaksivuotisennätyksellään 11,5a, joka oli kovin koskaan ONSS-lähdöissä juostu!

Kolmevuotiskausi huima menestys

Ori kilpaili kolmevuotiaana 15 kertaa, voitti kuudesti, eikä ollut kertaakaan neljättä sijaa huonompi. Kauden ansiot olivat 655 141 dollaria ja Harper Blue Chip palkittiin Kanadan parhaana kolmevuotiaana oriina. Suurin meriitti oli The Hambletonianin kolmossija (edellä vain Trixtonja Nuncio). Kotiseudullaan Ontariossa Harper Blue Chip hallitsi Sire Stakes –lähtöjä mennen tullen. Se voitti kauden aikana kolme ONSS Gold -karsintaa ja kruunasi kautensa 125 000 dollarin arvoiseen Super Finaalin voittoon. Kolmevuotiskauden meriittejä oli myös Kanadan Breeders Championshipin voitto.

Ykkösluokkaa myös suvultaan

Harper Blue Chipin isä Majestic Son oli rautainen kilpahevonen ja myös huippuluokan periyttäjä. Majestic Son ei saanut koskaan muotioriiden kaltaista mahdollisuutta, mutta se käytti saamansa tilaisuuden loistavasti: parhaimmillaan se oli kolmevuotiaiden keskiansiotilaston kakkonen! Majestic Son tunnetaan nimenomaan hyvien kilpahevosten isänä, sen jälkeläiset ovat hyväasenteisia, rehtejä kilpahevosia, jotka tulevat aina maaliin saakka. Harper Blue Chip on isänsä eniten ansainnut poika ja kaikista sen jälkeläisistä kakkonen 1,3 miljoonaa dollaria ansainneen tamma Charmed Lifen jälkeen.

Emälinja Harper Blue Chipin takana on yksi parhaista. Emä Winning Jonlin on jättänyt kuuteen ensimmäiseen varsaansa Harper Blue Chipin lisäksi Vibe Blue Chipin (10,5a/189 000 $), Monopoly Blue Chipin (11,1a/118 000 $), Optimist Blue Chipin (11,0a/96 000 $) sekä Medusa Blue Chipin (12,0a/78 000 $). Emänemä Jonlin tienasi yli 200 000 dollaria ja jätti siitoksessa lähes saman verran ansainneen Myolinin. Kolmas emä BJ’s Pleasure oli loistava kilpatamma ja ennen kaikkea huikea periyttäjä. Sen paras jälkeläinen oli hambovoittaja American Winner ja yhteensä 11 BJ’s Pleasuren varsaa voitti vähintään ajalla 14,0. Sen pojista peräti seitsemää on käytetty siitokseen! Neljäs emä Matina Hanover muistetaan etenkin aikamme parhaisiin kilpahevosiin kuuluneen Mack Lobellin emänä. Matina Hanoverin suku on tuottanut sukupolvesta toiseen huippuhevosia, Harper Blue Chipin lisäksi sen suvun eri haaroilta tulevat mm. Readly Express, Hannelore Hanover sekä Enjoy Lavec.

BWT:n Siittolassa Lohtajalla astuva Harper Blue Chip aloittaa siitosuransa 1700 euron varsamaksulla.

Lisätietoja:
Mika Sohlberg 0500103344