Harper Blue Chip

Harper Blue Chip

09,4a $882 951

Maksut 2019
Siittolamaksu 250€ + eläinlääkärikulut
Varsamaksu 1450€
Siirtomaksu 62€ per kerta
Majestic Son Angus Hall Garland Lobell
Amour Angus
Celtic Contessa King Conch
Ramerizi
Winning Jonlin Muscles Yankee Valley Victory
Maiden Yankee
Jonlin Super Bowl
BJ's Pleasure

Vahvaa sisarussarjaa

Harper Blue Chipin emä Winning Jonlin on kuuteen kilpailuikäiseen varsaan jättänyt Harper Blue Chipin lisäksi ruunat Vibe Blue Chip 10,5a $189 907, Monopoly Blue Chip 11,1a $118 053, ja Optimist Blue Chip 11,0a $96 303 sekä tamman Medusa Blue Chip 12,0a $78 224.

Huikea emälinja

Harper Blue Chipin emänemä Jonlin ja kolmas emä BJ's Pleasure tienasivat radoilta yli 200 000 dollaria. Siitoksessa Jonlin oli epäonninen, vain neljä kilpailuikäiseksi elänyttä varsaa. Se pystyi kuitenkin jättämään Harper Blue Chipin emän täyssiskon Myolinin 12,0a $197 112.

Kolmas emä BJ's Pleasure muistetaan ennen kaikkea Hambo-voittaja ja ME-ori American Winnerin emänä. BJ's Pleasuren varsoista kaikkiaan 11 voitti ajalla 14,0a tai paremmalla ja kuusi tienasi yli 100 000 dollaria. Sen pojista American Winnerin lisäksi siitoksessa on käytetty kuutta muutakin poikaa.

Harper Blue Chipin emälinjalla neljäntenä nimenä oleva Matina Hanover muistetaan ennen kaikkea legendaarisen Mack Lobellin emänä. Mack Lobell oli loistava kilpahevonen, joka onnistui myös todella hienosti siitoksessa. Matina Hanoverin tyttärien kautta päästään lukuisiin loistaviin kilpahevosiin, joista tuoreimpina tähtinä ovat loistaneet ME-ori Readly Express ja ME-tamma Hannelore Hanover.

Hambo-kolmonen

Harper Blue Chip kilpaili 3-vuotiaana ikäluokan kovimmissa lähdöissä, joissa vastassa oli nippu 2000-luvun kovimpia kilpahevosia Father Patrick, Nuncio, Trixton ja EL Titan. Hambon finaalissa arpa ei suosinut ja lähtöradalta 9. Harper Blue Chip jäi jo lähdössä kauas kärjestä. Maalisuoran alussa neljättä rataa kirinyt Harper Blue Chip teki sen mitä oli enää tehtävissä ja nousi kirissä kolmanneksi heti Trixtonin ja Nuncion jälkeen.

Breeders Crownissa Harper Blue Chip esitti lähdön kovimman päätösneljännekseksen ja nousi neljänneksi Father Patrickin, EL Titanin ja Nuncion jälkeen. Matron Stakesissa Harper Blue Chip oli niukasti toinen Nuncion viedessä voiton. Canadian Trotting Classicissa edellä olivat vain Father Patrick ja EL Titan. Earl Beal Jr. Memorialissa Harper Blue Chip oli karsinnassa toinen ja finaalissa neljäs Father Patrickin viedessä voitot. Goodtimes Trotissa se oli Trixtonin voittamassa karsinassa toinen ja finaalissa kolmas.

Kanadan paras 3-vuotias

Kotiseudullaan Ontariossa Harper Blue Chip hallitsi 3-vuotiaana mielin määrin Sire Stakes lähtöjä. Se voitti kolme ONSS Gold karsintaa ja kruunasi Sire Stakes-kautensa arvokkaaseen 125 000 dollarin arvoiseen Super Finaalin voittoon. Canadian Breeders Championshipissä Harper Blue Chip hallitsi varmoin ottein sekä karsintaa että finaalia.

Kaikkiaan 3-vuotiskausi oli huima menestys. Harper Blue Chip kilpaili 15 kertaa, voitti niistä kuusi kertaa, eikä jäänyt kertaakaan neljättä sijaa huonommaksi. Kauden ansiot olivat muhkeat 655 141 dollaria eikä siis mikään ihme että Harper Blue Chip palkittiin kauden päätteeksi Kanadan parhaan 3-vuotiaana oriina.

William Wellwood-kakkonen

Harper Blue Chip pääsi jo 2-vuotiaana menestyksen makuun Grand Circuit-tasolla. Se voitti Champlain Stakesin ja sijoittui toiseksi arvostetussa William Wellwood Memorialissa Father Patrickin jälkeen.

2-vuotiskauden Harper Blue Chip päätti Ontario Sire Stakes Gold karsinnan voittoon ennätyksellään 11,5a. Voittoaika oli kovin koskaan ONSS lähdöissä juostu. Kauden 8 startista Harper Blue Chip voitti neljä ja oli kahdesti toinen. Kauden ansiot olivat 189 907 dollaria.